Nieuwe blogs in uw mailbox?

Meld u aan om bericht te krijgen bij nieuwe blogs

Bedankt voor uw aanmelding!

Er ging iets fout, onze excuses.

25. Hoe ziet uw ideale school eruit?

De gemeente Amsterdam heeft een project opgezet waarin iedereen een idee mag opperen voor een nieuwe school. Wie wil dit nou niet? Toen ik 10 jaar was, wist ik al hoe mijn ideale school eruit zou zien.

Als hoofdvak ‘Buitenspelen’, voor het geval het regende moest natuurlijk ook het vak ‘Binnenspelen’gegeven worden en voor de creatieve vorming mochten ‘Knutselen en Muziekles’ niet ontbreken. Mijn kinderlijke enthousiasme kwam dus weer bovendrijven. Maar nu met ietwat meer volwassen ideeën over het onderwijs.

Op de website www.onzenieuweschool.nl zijn deze onderwijsideeën verzameld en mocht er tot kort geleden op gestemd worden. Eenmaal op de website ging er een wereld voor me open. Wat een schat vol inspiratie en informatie! Vooral omdat dit ideeën zijn van gedreven mensen uit het veld in plaats van beleidsmakers achter hun bureau. Nu zien we wat er echt speelt en wat er moet verbeteren of juist verder uitgewerkt moet worden in het onderwijs. Fantastisch toch?

De volgende stap is het oordeel van een jury. Uiteindelijk zullen (hopelijk) 3 tot 4 uitgekozen scholen daadwerkelijk opgezet gaan worden. Bent u ook zo benieuwd wat het resultaat zal zijn?

Nu volgt in mijn hoofd wel meteen de vraag: hoe ziet uw ideale leerkracht eruit?

Op zoek naar bijles of remedial teaching in Zeist, Utrecht of De Bilt?

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.