Nieuwe blogs in uw mailbox?

Meld u aan om bericht te krijgen bij nieuwe blogs

Bedankt voor uw aanmelding!

Er ging iets fout, onze excuses.

42. Een kind van de klok

Klokkijken, dat is maar lastig, zo vinden veel van onze leerlingen.

En dat is niet zo vreemd, want voor de meeste kinderen is er volgens mij vrij weinig reden om te leren klokkijken, en dus weinig reden om te oefenen. Als je ouders je op tijd wakker maken, naar school brengen, in de gaten houden hoe laat je moet sporten en naar bed moet, waarom zou je dan zelf leren klokkijken? In de meeste rekenmethodes komt het klokkijken om de zoveel weken een keer terug, te weinig voor de kinderen die dit lastig vinden.

Een deel van de oplossing kan wellicht liggen in het met je kind naar de klok kijken. Hoe laat gaan we eten, hoe laat sporten? Door elke dag even met de klok bezig te zijn krijgt je kind automatisch meer inoefening. Niet wetenschappelijk bewezen, maar het zal zeker geen kwaad kunnen.

Het risico is wel dat je kind leert klokkijken. Laatst oefende ik klokkijken met een leerling uit groep 4, zijn vader kwam thuis en grapte dat we niet te hard moesten oefenen, dan kon hij zijn zoon niet meer voor de gek houden 🙂

Als je al wat verder bent met het oefenen, hierbij weer eens een memory, klokkijken met de digitale tijd. Klik op de link hieronder om het spel in pdf formaat te downloaden.

Memory klokkijken op 5 minuten nauwkeurig

Op zoek naar bijles of remedial teaching in Zeist, Utrecht of De Bilt?