Nieuwe blogs in uw mailbox?

Meld u aan om bericht te krijgen bij nieuwe blogs

Bedankt voor uw aanmelding!

Er ging iets fout, onze excuses.

Handschrift verbeteren volwassenen

Handschrift verbeteren

Kunnen mensen uw geschreven boodschappen moeilijk ontcijferen? Of kunt u wellicht zelf niet eens meer lezen wat u geschreven heeft? Toe aan een beter handschrift?

Wij verzorgen lessen handschriftverbetering voor volwassenen in Zeist, Utrecht en De Bilt.

De meeste moeilijk leesbare handschriften komen niet voort uit motorische problemen. Vrijwel alle jonge kinderen zijn al in staat om tussen de lijntjes in een schrijfschrift een poppetje te tekenen. Ze weten echter niet goed genoeg hoe ze de letters moeten schrijven. Waar bijvoorbeeld de lus van de ‘f’ komt te staan, of waar de lus van de ‘h’ ophoudt. Wilt u hier meer over lezen? Astrid Scholten en Ben Hamerling schreven een goed leesbaar stuk in een tijdschrift over remedial teaching.

Hoewel het waarschijnlijk een tijd geleden is dat u leerde schrijven is ook uw handschrift sterk te verbeteren. Veel mensen denken dat ze daarvoor opnieuw een ‘schoolschrift’ moeten leren, en dus al het karakter uit hun handschrift verdwijnt. Gelukkig is dit niet nodig. Door te letten op wat een handschrift leesbaar maakt en daarin te oefenen wordt het handschrift voor anderen (en uzelf!) goed leesbaar. Een belangrijk doel is natuurlijk het snel en toch leesbaar schrijven. Door nauwkeurige oefening is meestal in enkele sessies resultaat te zien.

Handschrift na drie keer begeleiding

Handschrift na drie keer begeleiding

Handschrift voor begeleiding

Handschrift voor begeleiding

Werken aan een beter handschrift in Zeist, Utrecht of De Bilt?